Близо 30 милиона евро са инвестирали представители на украинския бизнес

...
 Близо 30 милиона евро са инвестирали представители на украинския бизнес
Коментари Харесай

Кой наля 30 милиона евро във Варна

 

Близо 30 милиона евро са вложили представители на украинския бизнес за последната година и половина в региона на Варна и региона.

Това стана ясно от думите на Н. Пр. Олеся Иласчук – дипломат на Украйна в България, която гостува за повторно в Областна администрация за среща с регионалния шеф професор Андрияна Андреева и нейния екип, оповестява Varna24.bg.

В началото на третата година от войната на Русия против Украйна, дипломат Иласчук изрази голямата си благодарност за поддръжката, която нейната татковина среща от България, включително и от локалната общественост.

Тя благодари за засиления междудържавен разговор, изключително след визитата на ръководителя на Народно събрание Росен Желязков и на министър- ръководителя Николай Денков в Украйна.

Близо 50 хиляди са украинците, получили краткотрайна протекция у нас, а тези, които са намерили собствен краткотраен дом и поддръжка на територията на област Варна срещат подпомагане, протекция и помощ при социализирането на фамилиите, за образованието на децата, за подкрепяне на представителите на бизнеса, сподели още дипломатът.

Посланик Иласчук чака да се задълбочи икономическото съдействие сред двете страни, изключително откакто в края на април тази година Търговската камара в София ще стане хазаин на първия Българо-украински бизнес конгрес. Проявата ще даде на участниците огромен размер от информация за законовите предпоставки пред бизнеса от двете страни да си сътрудничат в икономическата и комерсиалната сфера.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР